Buitenboordmotorpech.nl                  Outboardrepair.nl                   Uw buitenboordmotor specialist!

úw outboard specialist

Onderhoud van de waterpomp:

De meeste buitenboordmotors worden gekoeld door het buitenwater waar doorheen gevaren wordt. Dit water wordt in het staartstuk opgepompt door de waterpomp, genaamd de impeller. 

Deze impeller is een rubber schoepenradje welke in een vaak stalen huis gemonteerd zit. De impeller wordt aangedreven door de aandrijfas welke is verbonden met de krukas. Als de motor loopt, draait de impeller rond. Het maakt niet uit in welke stand de versnelling staat! 

De meeste impellers van tegenwoordig zijn van zeer goede kwaliteit en kunnen zeker (bij goed gebruikt van de buitenboordmotor) 2 seizoenen in de buitenboordmotor blijven zitten.

Waar een impeller absoluut niet tegen kan is, droogdraaien. De buitenboordmotor dient enkel gestart te worden als deze met het staartstuk in het water hangt. De impeller zit opgesloten in een stalen huis, en verbrandt direct tijdens het droogdraaien. 


Wij hebben vrijwel alle impellers voor buitenboordmotor op voorraad en kunnen deze probleemloos voor u monteren. 


impeller yamaha buitenboordmotor suzuki buitenboordmotor mercury buitenboordmotor voorraad impeller impeller bestellen waterpomp vervangen